Wis alle keuzes
Accommodatie type
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Berlijn

(Geen campings)
 • Op basis van uw selectie criteria zijn er geen beschikbare campings gevonden.

 • Algemene informatie Berlijn

  Berlijn is de grootste stad van Duitsland, met bijna 3.500.000 inwoners. Berlijn ligt in het Noordoosten van Duitsland, en is ook de hoofdstad van het land. Na London is Berlijn de grootste stad van de Europese Unie.

  Klimaat Berlijn

  Het weer in Berlijn lijkt redelijk veel op het Nederlandse weer. In de zomer is het warm met temperaturen rond de 20 en 25 graden. In de Berlijnse winters is het koud, met ook wel eens sneeuw. De temperaturen zijn dan zo rond -1 graden. Er valt weinig regen in de winters.

  Bezienswaardigheden Berlijn

  Berlijn staat bekend om de kunsttentoonstellingen, musea en festivals. Zeker in de zomer kun je hier veel van terug zien. In Berlijn kun je door de hele stad nog resten tegen komen van de Berlijnse muur. De Berlijnse muur was de scheiding tussen het Oosten en Westen van Berlijn. Verschillende gebouwen, zoals de Berliner Dom en het Slot Charlottenburg zijn te vinden in Berlijn.

  Eten en drinken Berlijn

  In Berlijn zijn heel veel cafés te vinden waar je een heerlijk biertje kunt drinken. De wel bekende Bratwurst is in heel Duitsland op heel veel plekken in het land te verkrijgen, natuurlijk ook in Berlijn. Heb je nog nooit een Bratwurst gegeten is dat zeker aan te raden.

  Plaatsen in Berlijn

  Berlijn is verdeeld over verschillende plaatsen. Daarbij is Pankow de grootste stad van Berlijn met bijna 400.000 inwoners. Je hebt verder ook nog Charlottenburg-Wilmersdorf, één van de belangrijkste centrums van Berlijn. Charlottenburg-Wilmersdorf heeft iets meer dan 300.000 inwoners.